Hava Durumu Sitesi - Hava Durumu Tahmini /
Çok geç kalmadan yeni bir başlangıç için; Temiz Hava, Temiz Su, Temiz Toprak, Temiz Deniz, Temiz Enerji ile, Güçlü Ekonomi...
(Hava Su Ekonomi ile Ülkemizde yaşayan Nesil) -Mücadele Edersen Çok Olursun.-HÜSEYİN MEÇO-

29 Aralık 2016 Perşembe

İstanbul bu gece ve yarın sana kar yok...

İSTANBUL...Bu gece,Cuma tüm gün ve gece yağmurlu..sana kar yok.
KOCAELİ....Bu gece yağmurlu.Sabah erkenden yağışlar kar oluyor.Öğlen yağmura dönüyor.
BURSA........Bu gece ve yarın yağmurlu Akşam üstü yağışlar kar oluyor..

Hava akımları çok değişken.geçenlerde haberlerde vardı SAAT 22.00 de..sönraki gün saat 20.00 de İstanbul da kar yoğun olacak...Bu değişkenliği göremeyen uzman arkadaşlarımız an ı görmüşler hemen yayınlamışlar..çevre faktörler,ötelenen hava akımlarının yer değiştirmelerini dikkate almıyorlar..Aslında yayınlanan bütün hava raporları anlık olarak doğru..Yaşanan ise başka..Bende zamanında hava durumu tahminlerimi amatör hava tahmin sitelerinde yorumluyordum...aksi gibi hep doğruları söyleyen oluyordum...Neymiş sallıyormuşum.Mteoroloji bilgim hiç yokmuş hava cephelerini bilmiyormuşum...BENİ BAŞKA KAPIYA YOLLAMIŞLARDI..O BAŞKA KAPIDA ....HAVA SU EKONOMİ olmuştu...Ben bir amatörüm..bayağı amatör..öyle iddiam yok...bu işten para da kazanmıyorum...işim ötelenen hava diğer yerde ne yapar..saygılar..
Bu üç şehirimize kar yağış 2016 da olacaktır...yarın yazarım..

Plamer toptan gıda ticaret

2 yorum:

  1. Aralıksız, zaman zaman sulu kar şeklinde çarşamba gecesinden beri yağan yoğun bir yağmur var Kocaeli'de. İlçelerdeki rögar kapakları patladı. Bazı sokak ve caddeler ile deniz seviyesindeki evlerin bahçeleri 10-15 cm su altında kalmış durumda. Dışarıda bırakın yürümeyi arabaya bile bir yerden bir yere gitmek çok zor. Gölet halini almış caddelerde dibi görünmeyen sularda otomobilinizin nereye gireceğinizi kestirmeniz mümkün değil. Bence bu hava kar için fazla sıcak. Ayrıca yağmur yağarken hava soğuyup kara çevirse bile yere düşen kar suya karışacağından tutmaz. Yağmur kesilir de bir gece ayazdan sonra sabah kar yağışı başlarsa bilemem. Fakat bu hava kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacağa benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hava akımlarının hareketi çok sert.Sibirya tam İstanbul un üzerine geliyodu ki Yine Sahra imdada yetişti.Orta Akdeniz üzerinden oldukça kuvvetli rüzgarlar Sibirya yı Trakya nın ötesine gönderdi.Buradaki yoğun yağışlarda Anadolu üzerinde buluştu soğukla karşılaştığı yerlerde kar oldu.Soğuk olmayan yerlerde yoğun yağış bıraktı.cumartesi,pazar dönüşler var..onları yarın yazarım..

      Sil